Pieczywo na wakacjach
Podstawa nie tylko na śniadanie
Za granicą pieczywo jest inne. Nie musi to jednak oznaczać, że złe. Zanim wydamy ostateczną opinię na jego temat, spróbujmy tradycyjnych wypieków z różnych krajów - choćby po to, by utwierdzić się w przekonaniu, że polski chleb jest najlepszy.
Polacy wyjeżdżający za granicę, po jakimś czasie tęsknią za wieloma rodzimymi smakami. Na pierwszy plan wysuwa się jednak ten najważniejszy - smak polskiego pieczywa. Tym bardziej, że wiele krajów nie przywiązuje - zdaniem Polaków - należytej wagi do produkcji tego podstawowego dla nas produktu spożywczego. Nasz kraj słynie z wypieku znakomitych chlebów, bułek i rogalików. Za granicą pieczywo jest inne. Nie musi to jednak oznaczać, że złe. Zanim wydamy ostateczną opinię na jego temat, spróbujmy tradycyjnych wypieków z różnych krajów - choćby po to, by utwierdzić się w przekonaniu, że polski chleb jest najlepszy.