Pieczony dorsz w warzywach. Szybki przepis na zdrowy obiad
Dorsz pieczony w piekarniku w towarzystwie warzyw korzeniowych to zdrowsza alternatywna dla ryby smażonej w panierce. Tak przygotowana ryba jest soczysta i aromatyczna. Możemy podać ją z gotowanymi lub opiekanymi ziemniakami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
- Umyte, wypatroszone i osuszone dorsze natrzeć przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny. Środek ryby posmarować wyciśniętym czosnkiem, włożyć gałązkę natki pietruszki i łyżeczkę masła. Odstawić na godzinę do lodówki.
- Marchew i pietruszkę umyć i zetrzeć nas tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić, np. w plasterki.
- Folię aluminiową posmarować cienką warstwą oleju, ułożyć rybę, obłożyć warzywami, natką pietruszki i szczelnie zawinąć. Piec na rozgrzanym grillu około 25 minut.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze