Trwa ładowanie...

Pieczarki idealnie usmażone

Czy zdarzyło ci się kiedyś, że pieczarki, które miały być apetycznie przyrumienione i delikatnie chrupiące, a następnie dodane do dania, na patelni zamieniły się w pieczarkową papkę? Już więcej tak się nie stanie. Przy najbliższej okazji przetestuj nasz sprawdzony trik na pieczarki idealne wysmażone.

W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.

Pieczarki idealnie usmażoneŹródło: 123RF.COM
d3dgkl7
d3dgkl7

Pieczarki smażone to żadna nowość. Dodajemy je do wielu dań z makaronem, do pizzy, podajemy z pieczywem, przygotowujemy z nich pasty i sosy. Są także głównym składnikiem farszu do krokietów i jaj. Wystarczy jeden prosty trik, by były idealnie przyrządzone.
Zacznij od wyboru odpowiednich pieczarek. Nie mogą być poobijanie i wilgotne. Do koszyka wrzuć jedynie ładnie wyglądające, jak najbardziej białe grzybki. Kiedy już kupiłeś odpowiednie pieczarki czas je przygotować. Dokładnie je umyj pod bieżącą wodą. Jeśli to koniecznie obierz, ale jeżeli są jędrne i świeże, nie musisz tego robić.
Przed usmażeniem grzybków pokrój je w kostkę, plasterki lub półplasterki. Na rozgrzanym maśle klarowanym zeszklij posiekaną w kosteczkę cebulkę. Teraz wrzuć pieczarki i smaż wszystko przez chwilę pod przykryciem na średnim ogniu. Dopiero po 3-4 minutach oprósz solą. To sprawdzony i niezawodny sposób na skuteczne pozbycie się wody z pieczarek. Pod koniec smażenia dopraw pieczarki swoimi ulubionymi ziołami. I to wszystko. W kilka chwil możesz cieszyć się ciepłym, warzywnym dodatkiem do posiłku. Proste, prawda? Smacznego!

Zobacz także wideo: 10 najpopularniejszych odmian grzybów, które możecie spotkać w polskich lasach

icon info

W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.

d3dgkl7
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3dgkl7
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj