Makaron ze szpinakiem. Ekspresowy patent na obiad
Łatwiejszego i szybszego przepisu na obiad z pewnością nie znajdziecie. Wystarczy jedynie kilka składników, by wyczarować smaczny i zdrowy posiłek. Danie można również wzbogacić podsmażonym kurczakiem, suszonymi pomidorami czy wędzonym łososiem.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
- 200 g szpinaku (najlepiej mrożonego rozdrobnionego)
- 200 g makaronu np. penne
- 2 łyżki mascarpone
- 1 łyżka oleju
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- Szpinak wrzucić na patelnię wysmarowaną olejem. W tym czasie zagotować wodę na makaron.
- Do rozgrzanego szpinaku dodać rozdrobniony czosnek. Przyprawić pieprzem i solą. Gdy szpinak będzie już mocno rozgrzany, dodać mascarpone i odcedzony makaron.
- Wymieszać.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze