Trwa ładowanie...
d3kltm7
d3kltm7

Kotlet po napoleońsku

Przepis

Jak odmienić tradycyjne schabowe? Zapiecz je pod pierzynką z pieczarek i żółtego sera. To przepyszny pomysł na rodzinny obiad. Do tego ziemniaczane puree i ulubiona surówka.

3.3
(4 głosy)
Oceń:
Kotlet po napoleońsku
Shutterstock
Składniki
  • usmażone kotlety schabowe w panierce (ilość farszu starcza na 6 dużych kotletów)
  • 3 kolory papryki z każdej po pol
  • 8 pieczarek
  • 4 ząbki czosnku lub więcej.
  • 1 mala cebula
  • 5 łyżek kukurydzy z puszki
  • 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki masla
  • ser w plastrach ile schabowych tyle plastrów
  • przyprawy: pieprz magii vegeta czosnek granulowany (nie solić vegeta i magii wystarczy)
Przepis

Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojony czosnek nie musi być drobno wystarczy ząbki na 5 części przekroić. Gdy czosnek się podsmaży, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i paprykę (czerwona zielona i żółta), cebule pokrojona w półksiężyce, całość smażymy. Gdy warzywa będą podsmażone odpowiednio, dodajemy kukurydze przecier i przyprawiamy jeszcze chwile mieszamy i wykładamy farsz na schabowe (upieczone w panierce) po czym przykrywamy plastrem sera i wkładamy do mikrofali (tak jest szybciej, ale można zrobić to w piekarniku wkładając na 25 na wysoką półkę, by ser się szybko rozpuścił, a schabowe nie wyschły. Polecam te kotlety są pyszne.

Przepis dodał użytkownik zarloczek.pl

Podziel się opinią

1
Share
d3kltm7
d3kltm7
d3kltm7
Więcej tematów
d3kltm7