Kotleciki z piekarnika
Kotlety, które będą smakować całej rodzinie. Można je również usmażyć na patelni.
Redakcja WP Kuchnia
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Zamiast mąki kukurydzianej można użyć jasnej mąki orkiszowej lub mąki ryżowej. Kukurydziana nadaje jednak ładny kolor.
Przepis
Mięso i ser pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać. Dodać jajko, mąkę, doprawić i wszystko dokładnie wymieszać.
Przepis
Masę wykładać łyżką na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Żeby uzyskać taki sam kształt kotlecików, używam okrągłej foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piec około 40 minut. Kotleciki mają się zarumienić.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl