Kompot z jabłek
Zapomnieliśmy nieco o kompotach, a szkoda. Są znacznie zdrowsze i tańsze od sklepowych napojów, na dodatek możemy kontrolować ilość dodawanego do nich cukru. Warto więc podać do obiadu dzbanek pysznego domowego kompotu z jabłek.
- Jabłka dokładnie umyć, pokroić na ćwiartki (nie obierać), usunąć gniazda nasienne.
- Owoce włożyć do garnka, dodać cynamon, zalać wodą i od momentu zagotowania gotować 15-20 minut.
- Pod koniec gotowania dodać cukier (według własnego uznania).
- Gotowy kompot przecedzamy przez sito.
- Do dzbanka wlać gorący kompot, można także dodać pokrojone na małe kawałki jabłko.
Przepis dodał użytkownik RAROSSA
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze