Kolorowe wafelki owocowe
Masz ochotę na coś słodkiego? Co powiesz na wafle przekładane owocową masą? Ten deser kojarzy się z dzieciństwem. Przed laty takie wafle były niemal obowiązkowe podczas rodzinnych spotkań i świąt. Przepis jest prosty i szybki, a składniki łatwo dostępne.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Gotowanie
Składniki
Przepis
- Masło stopić w garnku, dodać cukier i stale mieszając zaczekać, aż się rozpuści, po czym połączyć ze śmietaną, a następnie wsypać galaretki i mieszać tak długo, aż się rozpuszczą. Zdjąć masę z ognia i odstawić do ostygnięcia.
- Wafle smarować masą i składać, po czym dokładnie przycisnąć ręką, by się połączyły i wstawić do lodówki na około 10 minut, a następnie kroić na kawałki.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl