Kalafiorowe kotleciki
Kalafior idealnie nadaje się na miękkie i delikatne kotleciki. Kotlety z kalafiora smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je podać dipem czosnkowo-ziołowym lub z ulubioną sałatką.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Kalafior podzielić na różyczki, dokładnie wypłukać, zalać gorącym wywarem warzywnym, dodać lubczyk, cukier i ugotować.
- Odcedzić i rozgnieść widelcem na puree. Dodać jajka, bułkę tartą, posiekany koperek, przyprawy i dokładnie wymieszać.
- Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron na złoty kolor.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl