Jajka faszerowane
Jajka faszerowane to świetna propozycja nie tylko na Wielkanoc, ale także na co dzień, jako pyszne śniadanie, dodające energii. Możesz je przygotować na wiele sposobów, my dziś prezentujemy przepis z rybnym i warzywnym dodatkiem.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- 4 jaja
- puszka śledzia w pomidorach
- majonez
- różne kolory papryki
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Jaja gotujemy na twardo. Ugotowane jajka obieramy i przekrawamy na pół. Żółtka mieszamy razem z rybą z puszki w miseczce, aż do konsystencji pasty, dodajemy sól i pieprz do smaku. Nadziewamy jajka. Smarujemy nadziane jajka majonezem i ozdabiamy np. kawałkiem natki pietruszki, kosteczką żółtej i czerwonej papryki
Przepis dodał użytkownik suzume
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze