Indyk z pieczarkami
Soczyste, kruche mięso indyka z dodatkiem aromatycznych pieczarek to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
- Do cebuli dodaję mięso z indyka, pokrojone w paski. Doprawiam solą oraz pieprzem i smażę około 20 minut, po tym czasie dodaję pieczarki, umyte, pokrojone w plasterki. Podlewam wodą, dodaję kostkę rosołową lub bulion, musztardę.
- Śmietanę rozrabiam z skrobią ziemniaczaną i zagęszczam sos. Chwilkę gotuje do momentu zagotowania.
- Danie podaję z kopytkami lub kluskami śląskimi.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl