Trwa ładowanie...
d32tcnm
17-11-2022 12:11

Indyk z pieczarkami

Przepis

Soczyste, kruche mięso indyka z dodatkiem aromatycznych pieczarek to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d32tcnm
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 400 g fileta indyka
  • 100 g cebuli
  • 500 g pieczarek
  • 150 g wody
  • 1 kostka rosołowa lub bulion
  • 200 g śmietany 12 proc.
  • 15 g skrobi ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki musztardy
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Przepis
  • Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
  • Do cebuli dodaję mięso z indyka, pokrojone w paski. Doprawiam solą oraz pieprzem i smażę około 20 minut, po tym czasie dodaję pieczarki, umyte, pokrojone w plasterki. Podlewam wodą, dodaję kostkę rosołową lub bulion, musztardę.
  • Śmietanę rozrabiam z skrobią ziemniaczaną i zagęszczam sos. Chwilkę gotuje do momentu zagotowania.
  • Danie podaję z kopytkami lub kluskami śląskimi.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Indyk z pieczarkami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d32tcnm
d32tcnm
d32tcnm
d32tcnm
Więcej tematów
d32tcnm