ycipk-1vzqc6
ycipk-1vzqc6

Gulasz

Przepis
Trwa ładowanie...
Gulasz
Składniki
  • 80 dag wołowiny bez kości (ligawa),
  • 3 różnokolorowe papryki,
  • duża cebula,
  • słoiczek koncentratu pomidorowego,
  • szklanka czerwonego wina,
  • olej,
  • sól, pieprz,
  • mielony kminek,
  • słodka i ostra papryka,
  • cukier,,
  • listek laurowy,
Przepis

Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Na 2 łyżkach oleju smaż porcjami na silnym ogniu. Przełóż do garn+ka. W tym samym oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę koncentrat, oraz po łyżeczce obu mielonych papryk, zasmaż, podlej 400 ml wody, zagotuj i przelej do mięsa. Dodaj wino, listek laurowy, łyżeczkę kminku oraz sól, pieprz i cukier do smaku. Duś na małym ogniu około 90 minut, od czasu do czasu mieszając. Na 15 min przed końcem duszenia dodaj drobno pokrojonąą paprykę. Całość ponownie przypraw.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

ycipk-1vzqc6
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-1vzqc6
ycipk-1vzqc6
ycipk-1vzqc6
ycipk-1vzqc6