Trwa ładowanie...
d4bp3sq

Gulasz wołowy w węgierskim stylu. Doskonale rozgrzewa i syci

Przepis

Nie ma nic lepszego w chłodny zimowy dzień niż solidna porcja rozgrzewającego gulaszu. W gulaszu nie może zabraknąć dobrej jakości mięsa i papryki. danie podajemy z pieczywem, ryżem. plackami ziemniaczanymi lub puree.

d4bp3sq
3.4
(7 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: ©Joe Gough - stock.adobe.com
Składniki
  • 80 dag wołowiny bez kości (ligawa)
  • 3 różnokolorowe papryki
  • duża cebula
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • szklanka czerwonego wina
  • olej
  • sól, pieprz
  • mielony kminek
  • słodka i ostra papryka
  • cukier
  • listek laurowy
Przepis
  • Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Na 2 łyżkach oleju smaż porcjami na silnym ogniu. Przełóż do garn+ka. Na tym samym oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę koncentrat, oraz po łyżeczce obu mielonych papryk, zasmaż, podlej 400 ml wody, zagotuj i przelej do mięsa.
  • Dodaj wino, listek laurowy, łyżeczkę kminku oraz sól, pieprz i cukier do smaku. Duś na małym ogniu około 90 minut, od czasu do czasu mieszając.
  • Na 15 min przed końcem duszenia dodaj drobno pokrojoną paprykę. Całość ponownie przypraw.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Gulasz wołowy w węgierskim stylu. Doskonale rozgrzewa i syci
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
Share
d4bp3sq

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4bp3sq
d4bp3sq
d4bp3sq
d4bp3sq
Więcej tematów
d4bp3sq