Gulasz wołowy w węgierskim stylu. Doskonale rozgrzewa i syci
Nie ma nic lepszego w chłodny zimowy dzień niż solidna porcja rozgrzewającego gulaszu. W gulaszu nie może zabraknąć dobrej jakości mięsa i papryki. danie podajemy z pieczywem, ryżem. plackami ziemniaczanymi lub puree.
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Na 2 łyżkach oleju smaż porcjami na silnym ogniu. Przełóż do garn+ka. Na tym samym oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę koncentrat, oraz po łyżeczce obu mielonych papryk, zasmaż, podlej 400 ml wody, zagotuj i przelej do mięsa.
- Dodaj wino, listek laurowy, łyżeczkę kminku oraz sól, pieprz i cukier do smaku. Duś na małym ogniu około 90 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Na 15 min przed końcem duszenia dodaj drobno pokrojoną paprykę. Całość ponownie przypraw.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl