ycipk-4cyri3
ycipk-4cyri3

Golonka w piwie

Przepis
Trwa ładowanie...
Golonka w piwie
Składniki
  • 2 golonki (ok.1kg-1,5 kg)
  • butelka piwa najlepiej żywiec
  • 3 średnie cebule
  • smalec
  • łyzka utłuczonego jałowca
  • sól
  • pieprz
Przepis

Golonki natrzeć jałowcem, solą i pieprzem, odstawić na 12 godzin do lodówki.
Cebule obrać i pokroić w wiórki i obsmażyć na smalcu razem z golonkami.
Podlać połową piwa i wstawić na 2 godziny do rozgrzanego do temp.300 stopni C.W międzyczasie polewać golonkę wytworzonym sosem na przemian z resztą piwa. 15 min.przed końcem zlać wywar i podpiec golonki.Podawać ze smażonymi w talarki ziemniakami i chrzanem.

Przepis dodał użytkownik julia313

ycipk-4cyri3
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-4cyri3
ycipk-4cyri3
ycipk-4cyri3
ycipk-4cyri3