Trwa ładowanie...
d18t3ux
oprac. Katarzyna Gileta
11-05-2022 11:17

Faszerowana biała kiełbasa

Przepis

Zapiekana biała kiełbasa z pieczarkami będzie idealna na kolację i rodzinne spotkania. Jeśli natomiast zastąpicie białą kiełbasę, parzoną, będziecie mogli zapiec ją na grillu. Palce lizać. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d18t3ux
2.8
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg białej kiełbasy surowej
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ kg pieczarek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 mały jogurt naturalny
  • olej do smażenia
  • 10 dag sera żółtego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka curry
  • sól, pieprz
Przepis
  • Kiełbasę przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję. Po ugotowaniu każdą kiełbasę nacinam wzdłuż.
  • Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
  • Do warzyw dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki oraz umytą drobno pokrojoną paprykę. Doprawiam pieprzem oraz solą.
  • Po usmażeniu przekładam farsz do naczynia i studzę. Dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, jogurt, curry oraz wbijam jajko. Dokładanie mieszam i faszeruję farszem kiełbasy.
  • Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180 st. C.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Faszerowana biała kiełbasa
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
1
Share
d18t3ux

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18t3ux
d18t3ux
d18t3ux
d18t3ux
Więcej tematów
d18t3ux