Faszerowana biała kiełbasa
Zapiekana biała kiełbasa z pieczarkami będzie idealna na kolację i rodzinne spotkania. Jeśli natomiast zastąpicie białą kiełbasę, parzoną, będziecie mogli zapiec ją na grillu. Palce lizać. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Kategoria przepisów: Obiad
 - Sposób przygotowania: Pieczenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
Przepis
- Kiełbasę przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję. Po ugotowaniu każdą kiełbasę nacinam wzdłuż.
 - Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
 - Do warzyw dodaję umyte, drobno pokrojone pieczarki oraz umytą drobno pokrojoną paprykę. Doprawiam pieprzem oraz solą.
 - Po usmażeniu przekładam farsz do naczynia i studzę. Dodaję żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, jogurt, curry oraz wbijam jajko. Dokładanie mieszam i faszeruję farszem kiełbasy.
 - Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180 st. C.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl