Trwa ładowanie...
d1x8xnz
oprac. Katarzyna Gileta
09-09-2021 07:59

Dżem pigwowy. Prosty przepis na dodatek do jesiennej herbaty

Przepis

Domowy dżem z pigwy będzie świetnym dodatkiem do jesiennej herbaty. Owoce pigwy to źródło cennych witamin i minerałów. Wspomogą organizm w walce z przeziębieniem i grypą.

d1x8xnz
1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
Przepis
  • Pigwy obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Przełożyć do garnka o grubszym dnie, wlać wodę i zagotować.
  • Dodać cukier, laskę cynamonu i dokładnie wymieszać, gotować, aż dżem uzyska czerwony kolor (około pół godziny).
  • Wyjąć cynamon, przełożyć gorący dżem do wyparzonych słoiczków, zakręcić i odstawić do góry dnem do ostygnięcia.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Dżem pigwowy. Prosty przepis na dodatek do jesiennej herbaty
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania

Podziel się opinią

Share
d1x8xnz

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1x8xnz
d1x8xnz
d1x8xnz
d1x8xnz
Więcej tematów
d1x8xnz