Dżem pigwowy. Prosty przepis na dodatek do jesiennej herbaty
Domowy dżem z pigwy będzie świetnym dodatkiem do jesiennej herbaty. Owoce pigwy to źródło cennych witamin i minerałów. Wspomogą organizm w walce z przeziębieniem i grypą.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
- Pigwy obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Przełożyć do garnka o grubszym dnie, wlać wodę i zagotować.
- Dodać cukier, laskę cynamonu i dokładnie wymieszać, gotować, aż dżem uzyska czerwony kolor (około pół godziny).
- Wyjąć cynamon, przełożyć gorący dżem do wyparzonych słoiczków, zakręcić i odstawić do góry dnem do ostygnięcia.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania |
Podziel się opinią
Komentarze