Trwa ładowanie...
d21x3o7
17-09-2008 11:13

Domowy majonez

Przepis

Wszystko co domowe i samodzielnie zrobione jest lepsze! Tak też jest z majonezem. Smak domowego majonezu jest znacznie łagodniejszy od takiego kupionego w sklepie.

d21x3o7
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

123
Źródło: 123
Składniki
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1 żółtko
  • pół łyżki musztardy
  • sól, cukier
  • sok z cytryny lub 1-2 łyżeczki octu
Przepis

Olej musi mieć temperaturę pokojową. Żółtko dokładnie oddzielić od białka, wrzucić do miski i wymieszać z musztardą. Wlewać po trochu olej, cały czas mieszając Jak majonez będzie gęsty, dodać sól, cukier i sok lub ocet.

Przepis dodał użytkownik elzbieta23101983_wp.pl

Domowy majonez
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21x3o7
d21x3o7
d21x3o7
d21x3o7
Więcej tematów
d21x3o7

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj