Cukinia a,la grzybki
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 2 młode cukinie,jedna średnia cebula,sól,pieprz,ewentualnie troszkę wegety do smaku, magi w płynie,śmietana zagęszczona.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Cukinie umyć i bez obierania pokroić w większą kostkę,dodać do cebuli i lekko poddusić. Doprawić solą,pieprzem,wegetą, wymieszać i jeszcze chwilę dusić aby się nie rozpadła(powinna być chrupka). Następnie dodać magi w płynie(ilość w/g własnego smaku),wymieszać i zdjąć z ognia. Dodać 3-4 łyżki śmietany i wymieszać do połączenia składników
Przepis dodał użytkownik Maria
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze