Ciasto z wiśniami
Bardzo proste i smaczne ciasto z wiśniami. Poza sezonem możemy użyć mrożonych owoców.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
- Wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier do jednej miski.
- Dodajemy masło, jajko i śmietanę. Zagniatamy ciasto.
- 1/3 ciasta zawijamy w folię i odkładamy do zamrażalki.
- Pozostałym ciastem wykładamy dno tortownicy o średnicy 28 cm.
- Wydrylowane wiśnie i osączone mieszamy z mąką ziemniaczaną.
- Wykładamy na tortownicę. Schłodzone ciasto ścieramy na tarce na owoce.
- Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok. 45 minut.
Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze