Ciasto bakaliowe bez jajek
Proste ciasto z bakaliami i polewą, które przygotujesz bez dodatku jajek. idealne, kiedy w domu niespodziewanie zjawią się goście. Będzie idealnym dodatkiem do kawy. Można je też zabrać na drugie śniadanie do pracy.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Ciasto:
Polewa:
- 1 łyżka margaryny
- 1 łyżeczka kakao
- 3 łyżki cukru
Ciasto:
- Sypkie produkty połączyć razem, dodać olej, ocet i wodę, wymieszać, na koniec dodać bakalie.
- Wymieszać i piec 35 do 45 minut w temp. 175 stopni C.
Polewa:
- Składniki włożyć do rondla i rozgrzać na wolnym ogniu do momentu całkowitego połączenia, cały czas mieszając, następnie polać ostudzone ciasto.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl