Ciastka owsiane z bakaliami. Zdrowa przekąska dla łasuchów
Ciastka owsiane z bakaliami to przepyszna i zdrowa przekąska dla wszystkich łasuchów. Tylko cztery składniki i bez dodatku cukru, bez jajek, bez mąki. Słodycze, na które można sobie pozwolić nawet będąc na diecie. Przepis z bloga "Daylicooking".
Małgorzata Kijowska
- Czas przygotowania: 30-60 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Kategoria przepisów: Desery
 - Sposób przygotowania: Pieczenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
- 2 szklanki płatków owsianych
 - ok. 400 ml musu owocowego (z dowolnych owoców, bez dodatku cukru)
 - 10 łyżek mąki kokosowej
 - 1 szklanka ulubionych bakalii (orzechy, rodzynki, morele, żurawina...)
 
Przepis
- Do miski wsyp płatki owsiane, dodaj mąkę kokosową oraz bakalie. Wszystko razem wymieszaj.
 - Dodaj mus owocowy i połącz z płatkami, mąką kokosową i bakaliami. Masa powinna być dość wilgotna. Odstaw na kilka-kilkanaście minut, a w tym czasie rozgrzej piekarnik do 180 st. C (grzanie góra-dół i termoobieg).
 - Masę jeszcze raz przemieszaj. Formuj w dłoniach kulki mniej więcej o wielkości piłeczki pingpongowej, a następnie spłaszczaj je lekko i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Moje ciastka miały grubość około 2 cm.
 - Piecz przez około 15-20 minut – powinny lekko zacząć się rumienić.
 - Upieczone ciastka wystudź, możesz bez zdejmowania z blachy.
 - Największe łasuchy mogą ciastka oblać lekko czekoladą.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl