ycipk-2gcfqi
ycipk-2gcfqi

Bounty domowe - Przepis

Trwa ładowanie...
Bounty domowe
Podziel się
Składniki
  • 200 g wiórków kokosowych (ja dosypałam dodatkowo ok 50g)
  • 100 ml kremówki
  • 70 g cukru pudru
  • 70 g masła
  • kilka kropli aromatu waniliowego
  • 200 g mlecznej czekolady
Przepis

W naczyniu wymieszać wiórki z cukrem pudrem. W małym garnuszku podgrzać kremówkę i masło, aż masło się rozpuści. Rozpuszczoną miksturę wlać na wiórki, dodać aromatu, wymieszać.
Z mikstury uformować kulki wielkości orzecha włoskiego ściskając wiórki (może to być trudne,bo masa nie będzie ścisła, ale później w lodówce kuleczki ładnie stwardnieją) . Układać je na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić przez minimum godzinę.

Rozpuścić mleczną czekoladę (w kąpieli wodnej lub mikrofali). Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie (można sobie pomóc wykałaczką), wyłożyć na papier, by czekolada stwardniała. Przechowywać w lodówce.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-2gcfqi
ycipk-2gcfqi