Biszkopt z truskawkami
Najprostsze ciasto na lato? Biszkopt truskawkami i galaretką. Przygotujecie je bez trudu ze składników, które maci w swojej kuchni. W sam raz dla niezapowiedzianych gości.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Biszkopt:
- 6 jajek
- 1,5 szklanki cukru
- 2 niepełne szklanki mąki
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Dekoracja:
- truskawki
- 1 galaretka truskawkowa
Przepis
- Utrzeć jajka z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
- Utrzeć na gładką masę.
- Piec około 40 minut w średnio nagrzanym piekarniku.
- Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części (dzięki temu powstają dwa placki z truskawkami).
- Poukładać truskawki i zalać galaretką truskawkową.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl