Biała ryba w curry
Aromatyczne curry z rybą to świetny pomysł na obiad dla wielbicieli orientalnej kuchni. Danie doskonale rozgrzewa, dlatego sprawdzi się szczególnie jesienią i zimą.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Kroimy rybę w dzwonka, smarujemy curry z jednej strony. Obsmażamy na oleju po 3 min. z każdej strony. W tym czasie mieszamy w miseczce puszkę mleka kokosowego z dobrą łyżką sosu rybnego, sokiem z jednej limonki ew. cytryny i dorzucamy pokrojoną trawkę cytrynową. Mieszankę wlewamy na patelnię pod koniec smażenia i czekamy jeszcze chwilkę.
Świetnie smakuje z białym ryżem, najlepiej jaśminowym.
Przepis dodał użytkownik Ewa_Schmidt
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze