Biała ryba w curry
Aromatyczne curry z rybą to świetny pomysł na obiad dla wielbicieli orientalnej kuchni. Danie doskonale rozgrzewa, dlatego sprawdzi się szczególnie jesienią i zimą.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Kroimy rybę w dzwonka, smarujemy curry z jednej strony. Obsmażamy na oleju po 3 min. z każdej strony. W tym czasie mieszamy w miseczce puszkę mleka kokosowego z dobrą łyżką sosu rybnego, sokiem z jednej limonki ew. cytryny i dorzucamy pokrojoną trawkę cytrynową. Mieszankę wlewamy na patelnię pod koniec smażenia i czekamy jeszcze chwilkę.
Świetnie smakuje z białym ryżem, najlepiej jaśminowym.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl