Trwa ładowanie...

Ziemniaczane wulkany

Rodzina pokocha to danie.

dk65ai2
dk65ai2

Gotowane, pieczone, w mundurkach, puree - nie masz już pomysłu na ziemniaczany obiad?

Pieczone ziemniaki z serem i boczkiem to szybka i pożywana przekąska, która może okazać się hitem na imprezę lub rodzinny obiad. Potrzebujesz tylko czterech składników:
4 duże ziemniaki
160 g sera
8 plasterków wędzonego boczku
szczypiorek
Ziemniaki gotujemy w mundurkach na półtwardo. Wydrążamy środek, zostawiając ścianki o grubości 5 mm. Nadziewamy serem i zawijamy w plasterki boczku. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na pół godziny.

dk65ai2

dk65ai2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dk65ai2
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj