Trwa ładowanie...
d1cxyy8
d1cxyy8

Pieczone ziemniaki

Przepis
2.9
(16 głosów)
Oceń:
Zdjęcie
Składniki
  • ziemniaki
  • oliwa
  • ulubione przyprawy
Przepis

Jedną z moich ulubionych wersji ziemniaków są właśnie takie pieczone w piekarniku. Można je podawać do wielu rodzajów mięs, jajka sadzonego czy warzyw, a najlepsze jest to, że niewiele tracą na swej atrakcyjności nawet podgrzane następnego dnia.

Jedyną pracą jaką musimy włożyć w ich przygotowanie to wyszorowanie ziemniaków i pokrojenie ich na ćwiartki lub połówki. Potem tylko wierzch skrapiamy kilkoma łyżkami oliwy i całość obsypujemy ulubionymi ziołami i przyprawami, np. czerwoną papryką, oregano, przyprawą do grilla, ziołami prowansalskimi, kminkiem, czosnkiem, solą, pieprzem. Wmasowujemy przyprawy w ziemniaki i wstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki, potem na ok. 45 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. SMACZNEGO!

Przepis poleca Izabela Piekielny-Goliasz

Podziel się opinią

1
Share
d1cxyy8
d1cxyy8
d1cxyy8
d1cxyy8