Usta brzoskwiniowe

Obraz

Składniki

  • Ciasto :
  • 1/2 kostki margaryny
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4 szklanki mleka
  • 4 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 24 dag okrągłych biszkoptów
  • 1 słoik dżemu owocowego
  • Krem :
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 25 dag margaryny
  • 2 budynie śmietankowe
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka mąki
  • 2 op . dowolnej galaretki

Przepis

[list=1]
[]Ciasto : biszkopty posmaruj dżemem , sklej po dwa , ułóż w formie . Jajka ubij z cukrem , dodając mleko , kakao , łyżkę wody , mąkę i proszek . Margarynę stop , ostudź , połącz z ciastem . Zalej biszkopty , wyrównaj . Piecz 30 minut w 180 stopniach C .
[
]Krem : brzoskwinie pokrój . Zalewę zagotuj z cukrem . Budynie i mąkę rozrób w szklance wody . Wlej do zalewy , ugotuj budyń , ostudź . Margarynę utrzyj , dodając budyń .
[*]Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu . Ciasto posmaruj kremem . Ułóż brzoskwinie , polej tężejącą galaretką .
[/list]

Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja