Usta brzoskwiniowe
- Ciasto :
- 1/2 kostki margaryny
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 3/4 szklanki mleka
- 4 jajka
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 24 dag okrągłych biszkoptów
- 1 słoik dżemu owocowego
- Krem :
- 1 puszka brzoskwiń
- 25 dag margaryny
- 2 budynie śmietankowe
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżka mąki
- 2 op . dowolnej galaretki
[list=1]
[]Ciasto : biszkopty posmaruj dżemem , sklej po dwa , ułóż w formie . Jajka ubij z cukrem , dodając mleko , kakao , łyżkę wody , mąkę i proszek . Margarynę stop , ostudź , połącz z ciastem . Zalej biszkopty , wyrównaj . Piecz 30 minut w 180 stopniach C .
[]Krem : brzoskwinie pokrój . Zalewę zagotuj z cukrem . Budynie i mąkę rozrób w szklance wody . Wlej do zalewy , ugotuj budyń , ostudź . Margarynę utrzyj , dodając budyń .
[*]Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu . Ciasto posmaruj kremem . Ułóż brzoskwinie , polej tężejącą galaretką .
[/list]
Przepis dodał użytkownik wiwona42
Podziel się opinią
Komentarze