Trwa ładowanie...
drneafc
29-09-2021 10:25

Szybka przekąska z piekarnika. Trudno się oderwać

Przepis

Mięso mielonego otulone ciastem francuskim to smaczna, tania i prosta w przygotowaniu przekąska, która pięknie prezentuje się na każdym uroczystym lub świątecznym stole. Zachwyci każdego. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

drneafc
2.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 całe jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki śmietany 12 proc.
  • sól
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
Przepis
  • Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą, sól, paprykę ostrą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy masę mięsną.
  • Z mięsa robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w 180 st. C.
  • Po upieczeniu studzimy. Ciasto francuskie rozkładamy, kroimy wąskie paseczki 0,50 cm i owijamy kuleczki.
  • Ponownie pieczemy w rozgrzanym piekarniku do zarumienia się ciasta.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Szybka przekąska z piekarnika. Trudno się oderwać
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
6

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
drneafc
drneafc
drneafc
drneafc
Więcej tematów
drneafc