Trwa ładowanie...
d3zrlz5
29-05-2008 16:34

Strucla jabłkowa

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d3zrlz5
Składniki
  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżki masła
  • 0,5 szklanki wody
  • 1 łyżeczka oleju
  • 2 żółtka
  • szczypta soli
  • 5 jabłek
  • 2 szklanki soku jabłkowego
  • 2 łyżki rodzynek
  • 1/3 szklanki cukru pudru
Przepis

Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z solą. Stopniowo dodawać wodę i olej jednocześnie mieszając. Ucierać i dodać 2 żółtka i 2 łyżki roztopionego masła. Ciasto zagnieść, nakryć je i pozostawić na pół godziny. Jabłka umyć,obrać i zetrzeć na tarce, dodać bakalie, sok z jabłek oraz cukier puder. Ciasto cienko rozwałkować i posmarować jabłkowym nadzieniem. Struclę zrolować i położyć na wysmarowaną tłuszczem blachę, posmarować masłem. Piec ok 40min.

Przepis dodał użytkownik monicca-87

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3zrlz5
d3zrlz5
d3zrlz5
Więcej tematów
d3zrlz5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj