Trwa ładowanie...
d2ycrvq

Spaghetti alla Carbonara

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2ycrvq
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 350g makaronu spaghetti Arrighi
  • 150 g chudego wędzonego boczku
  • 100g startego sera pecorino lub parmezanu
  • pieprz do smaku
  • 4 żółtka + 1 całe jajko
Przepis

Ugotuj makaron al dente w dużej ilości lekko osolonej wody.Wrzuć na rozgrzaną patelnię pokrojony w kostkę lub cienkie paseczki boczek i poczekaj chwilę, aż wytopi się z niego tłuszcz i się zarumieni. Odstaw z ognia i pozostaw do przestudzenia.W międzyczasie rozbij jajko i żółtka w dużej misce, dodaj tarty ser i dopraw pieprzem.Mieszając dokładnie dodaj przestudzony boczek. Odcedź makaron i od razu wymieszaj go dokładnie z przygotowanym jajecznym sosem. Podawaj od razu.

Przepis dodał użytkownik kasia

Spaghetti alla Carbonara
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d2ycrvq
d2ycrvq
d2ycrvq
d2ycrvq
Więcej tematów
d2ycrvq