Schab duszony w miodzie z kurkami. Obiad palce lizać
Schab duszony w sosie miodowym z kurkami wygląda i pachnie niezwykle kusząco. Podany z gotowanymi ziemniakami lub kaszą kuskus smakuje wyśmienicie. Do tego ulubiona surówka i pyszny obiad gotowy. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
- Mięso kroisz w paseczki, solisz, smażysz do miękkości na rozgrzanym oleju, można podlać wodą.
- Cebulę, czosnek obierasz, smażysz na rozgrzanym maśle. Do warzyw dodajesz, oczyszczone umyte grzyby kurki. Smażysz około 10 minut, dodajesz miód, musztardę, gałkę muszkatołową, chili, paprykę słodką, ewentualnie sól.
- Na koniec do grzybów przekładasz mięso zagęszczasz sos mąką rozrobioną ze śmietaną.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze