Schab duszony w miodzie z kurkami. Obiad palce lizać
Schab duszony w sosie miodowym z kurkami wygląda i pachnie niezwykle kusząco. Podany z gotowanymi ziemniakami lub kaszą kuskus smakuje wyśmienicie. Do tego ulubiona surówka i pyszny obiad gotowy. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso kroisz w paseczki, solisz, smażysz do miękkości na rozgrzanym oleju, można podlać wodą.
- Cebulę, czosnek obierasz, smażysz na rozgrzanym maśle. Do warzyw dodajesz, oczyszczone umyte grzyby kurki. Smażysz około 10 minut, dodajesz miód, musztardę, gałkę muszkatołową, chili, paprykę słodką, ewentualnie sól.
- Na koniec do grzybów przekładasz mięso zagęszczasz sos mąką rozrobioną ze śmietaną.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl