Roladki z żółtym serem

Choć takie połączenie może się wydawać nieco karkołomne, zapewniamy, że smak zachwyca. Roladki schabowe faszerowane pastą jajeczną są delikatne, miękkie i dosłownie rozpływają się w ustach. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

Roladki z żółtym seremRoladki z żółtym serem
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 1 kg schabu
  • 15 dag sera żółtego
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz, sól
  • bułka tarta do panierki
  • 2 jajka
  • olej do smażenia

Przepis

  • Mięso kroję na plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
  • Jajka ugotowane obieram, drobno kroję, dodaję majonez, sól, pieprz, obraną, drobno pokrojoną, usmażoną cebulę oraz ser żółty starty na tarce o dużych oczkach. Wszystko dokładnie mieszam.
  • Farsz nakładam na każdy kawałek mięsa. Mięso zwijam w roladki panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
  • Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • Podaję z ulubioną surówką oraz ziemniakami.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja