Gofry
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 2 szklanki mąki pszennej
- 3 jajka
- 1,5 szklanki mleka
- 8 łyżek rozpuszczonego masła
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżka cukru
- szczypta soli
Jajka wbijamy do miski, roztrzepujemy. Następnie dodajemy: masło, mleko i wanilie;mieszamy i dodajemy mąkę, sól, cukier, proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy. Gofrownice można delikatnie natłuścić, ale nie jest to konieczne. Gofry pieczemy w dobrze nagrzanej gofrownicy ok 5-8 minut. Studzimy chwilę na kratce. Podajemy z ulubionymi dodatkami…
Przepis dodał użytkownik Izaa
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze