Trwa ładowanie...
d37u9g6
19-06-2014 15:54

Cytrynowe babeczki/muffinki

Przepis
4.8
(34 głosy)
Oceń:
d37u9g6
Składniki
  • (6 sztuk)
  • 150 g mąki pszennej
  • 75 g cukru
  • skórka z jednej cytryny (niewoskowanej)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 jajko
  • pół szklanki jogurtu (może być też kefir albo maślanka)
  • 60 g roztopionego masła
Przepis

[list=1]
[]Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
[
]W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem zwykłym i wanilinowym. Dodać startą skórkę z cytryny.
[]W drugiej misce wymieszać jogurt z jajkiem i roztopionym masłem. Dodać do mieszaniny z mąką. Wymieszać trzepaczką.
[
]Ciasto przełożyć do papilotek i formy na muffinki. Piec około 20-25 minut do suchego patyczka.
[/list]

Przepis dodał użytkownik GoldenBerries

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d37u9g6
d37u9g6
d37u9g6
Więcej tematów
d37u9g6

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj