Bounty
- czekolada 1 do polewy
- mąka 1 szkl
- cukier 0,5 szkl
- kakao 2 łyżki
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- mleko 0,5 szkl
- margaryna 20 dag
- jajka 5 szt
- cukier 0,5 szkl
- wiórki kokosowe 2 opakowania
- cukier waniliowy 1 opakowanie
- margaryna 1 do polewy
Biszkopt kakaowy:
jajka - 5 szt
mąka - 1 szkl
cukier - 0,5 szkl
kakao - 2 łyżki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Masa:
cukier - 0,5 szkl
mleko - 0,5 szkl
margaryna - 20 dag
wiórki kokosowe - 2 opakowanie
cukier waniliowy - 1 opakowanie
Polewa:
czekolada +margaryna
Przygotować biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka. Dodać mąkę stale ubijając, proszek do pieczenia i kakao. Piec w temp. 180 st. ok. 25min. Ostudzić. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Wsypać wiórki, gotować do zgęstnienia. Dodać margarynę i mieszać tak długo, aż tłuszcz się rozpuści. Ostudzić, wyłożyć na biszkopt. Polać polewą (czekoladę - 100g podgrzać z margaryną - 0,5 kostki). Schłodzić w lodówce.
Przepis dodał użytkownik myszka-skarbek
Podziel się opinią
Komentarze