Trwa ładowanie...
dd4m96o
dd4m96o

Biała kiełbasa zapiekana

Przepis

Zapiekana biała kiełbasa to idealna propozycja na świąteczny stół. Możesz dodać ją do żurku lub ułożyć na talerzu i pokroić w plasterki. W każdym wydaniu będzie smakować idealnie.

Oceń jako pierwszy:
dd4m96o
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Okazja:
Kiełbasa biała zapiekana
Getty Images
Kiełbasa biała zapiekana
Składniki
  • Skład:
  • 1 kg białej kiełbasy (używam surowej, do tej parzonej nie mam zaufania)
  • 2 cebule
  • główka czosnku
  • smalec (albo inny tłuszcz)
Przepis

Sposób wykonania:

Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i ciasno układamy w nim ponakłuwaną kiełbasę, obkładamy ją ząbkami czosnku i cebulą pokrojoną w krążki, wtykając je między kiełbasę i na wierzch.

Wstawiamy do piekarnika (200 stopni) na około godzinę.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Biała kiełbasa zapiekana
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
dd4m96o
dd4m96o
dd4m96o

dd4m96o
dd4m96o
dd4m96o