Biała kiełbasa zapiekana
Zapiekana biała kiełbasa to idealna propozycja na świąteczny stół. Możesz dodać ją do żurku lub ułożyć na talerzu i pokroić w plasterki. W każdym wydaniu będzie smakować idealnie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Okazja: |
- Skład:
- 1 kg białej kiełbasy (używam surowej, do tej parzonej nie mam zaufania)
- 2 cebule
- główka czosnku
- smalec (albo inny tłuszcz)
Sposób wykonania:
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i ciasno układamy w nim ponakłuwaną kiełbasę, obkładamy ją ząbkami czosnku i cebulą pokrojoną w krążki, wtykając je między kiełbasę i na wierzch.
Wstawiamy do piekarnika (200 stopni) na około godzinę.
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze