Biała kiełbasa zapiekana
Zapiekana biała kiełbasa to idealna propozycja na świąteczny stół. Możesz dodać ją do żurku lub ułożyć na talerzu i pokroić w plasterki. W każdym wydaniu będzie smakować idealnie.
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Zapiekanki
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- Skład:
- 1 kg białej kiełbasy (używam surowej, do tej parzonej nie mam zaufania)
- 2 cebule
- główka czosnku
- smalec (albo inny tłuszcz)
Przepis
Sposób wykonania:
Przepis
Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i ciasno układamy w nim ponakłuwaną kiełbasę, obkładamy ją ząbkami czosnku i cebulą pokrojoną w krążki, wtykając je między kiełbasę i na wierzch.
Przepis
Wstawiamy do piekarnika (200 stopni) na około godzinę.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl