"Bake Off - Ale Ciacho" - to już finał!

Zobaczcie, czym nas zaskoczy pozostała trójka uczestników.

Kto okaże się najlepszym cukiernikiem amatorem w Polsce i wygra 50 tysięcy złotych? Emocje, nerwy, stres, rozgrzane do czerwoności piekarniki, zapach korzennych przypraw, owoców, roztopiona czekolada, aksamitne kremy, chrupkość ciasta czy raczej jego puszystość. Trójka uczestników będzie musiała wykazać się wiedzą, opanowaniem i talentem.

W dwóch finałowych konkurencjach jurorzy ocenią znajomość technik, organizację pracy, ale również wyobraźnię i kreatywność. W konkurencji technicznej zadaniem uczestników będzie stworzenie idealnej tarty tatin na własnoręcznie zrobionym cieście francuskiem z aromatyzowanymi gruszkami i kremem angielskim. W zadaniu popisowym finałowa trójka zaprezentuje spektakularne torty, a jury nie pozostanie nic innego jak ogłosić zwycięzcę pierwszej edycji programu.

W programie "Bake Off - Ale ciacho" uczestnicy walczą o tytuł najlepszego cukiernika amatora w Polsce. Ich umiejętności ocenia profesjonalne jury: Gosia Molska i Krzysztof Ilnicki. Program prowadzą Paulina Mikuła i Anna Gacek, a tajemnice polskich produktów i wypieków zgłębia Robert Makłowicz. Program jest realizowany na podstawie cieszącego się ogromną popularnością brytyjskiego formatu "The Great Bake Off" stworzonego przez Love Productions. To jeden z bezapelacyjnych hitów emitowanych w stacji BBC1 - w 2015 roku był najchętniej oglądanym programem w Wielkiej Brytanii.

Źródło artykułu: TVP2
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości