Trwa ładowanie...
d1wupx0
18-04-2009 18:37

Zupa śliwkowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1wupx0
Składniki
  • śliwki 60 dag
  • śmietana 0,25 szkl.
  • mąka ziemniaczana 10 g
  • cukier 10 dag
  • cynamon
  • goździki
  • sól
Przepis

Śliwki częściowo rozmrozić, usunąć pestki, zalać gorącą wodą, włożyć przyprawy, gotować około 8 min. Przetrzeć przez sito, osłodzić do smaku, osolić. Dodać rozbitą śmietanę z mąką ziemniaczaną, wymieszać. Podawać z grzankami lub kluskami.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1wupx0
d1wupx0
d1wupx0
Więcej tematów
d1wupx0

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj