Trwa ładowanie...
d3vpkya
d3vpkya

Zupa meksykańska

Przepis
4.0
(3 głosy)
Oceń:
Zupa meksykańska
Zupa meksykańska
Składniki
  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprz.-wołow.
  • 1 paczka mrożonki warzywnej (bez brokułów, kalafiora, brukselki)
  • 1 duży koncentrat pomidorowy
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej
  • 2-3 cebule
  • przyprawy: sól, pieprz, magii, kucharek, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, chili, papryka słodka
Przepis

Usmażyć mięso mielone z cebulą na patelni.
W 2 - 2,5 l wody zagotować mrożone warzywa.
Dodać kukurydzę, fasolkę, mięso z cebulą i tłuszcz.
Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Gotować do miękkości.

Przepis dodał użytkownik edycinka24

d3vpkya

Podziel się opinią

Share
d3vpkya

d3vpkya
d3vpkya
d3vpkya