Trwa ładowanie...
d36vbc7
03-01-2010 14:51

Zupa meksykańska

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d36vbc7
Składniki
  • 0,5 kg mięsa mielonego wieprz.-wołow.
  • 1 paczka mrożonki warzywnej (bez brokułów, kalafiora, brukselki)
  • 1 duży koncentrat pomidorowy
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej
  • 2-3 cebule
  • przyprawy: sól, pieprz, magii, kucharek, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, chili, papryka słodka
Przepis

Usmażyć mięso mielone z cebulą na patelni.
W 2 - 2,5 l wody zagotować mrożone warzywa.
Dodać kukurydzę, fasolkę, mięso z cebulą i tłuszcz.
Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Gotować do miękkości.

Przepis dodał użytkownik edycinka24

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36vbc7
d36vbc7
d36vbc7
Więcej tematów
d36vbc7

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj