Zupa meksykańska
- 0,5 kg mięsa mielonego wieprz.-wołow.
- 1 paczka mrożonki warzywnej (bez brokułów, kalafiora, brukselki)
- 1 duży koncentrat pomidorowy
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej
- 2-3 cebule
- przyprawy: sól, pieprz, magii, kucharek, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, chili, papryka słodka
Usmażyć mięso mielone z cebulą na patelni.
W 2 - 2,5 l wody zagotować mrożone warzywa.
Dodać kukurydzę, fasolkę, mięso z cebulą i tłuszcz.
Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Gotować do miękkości.
Przepis dodał użytkownik edycinka24
Podziel się opinią
Komentarze