Trwa ładowanie...
d3zrlz5
24-02-2015 08:33

Zupa gulaszowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3zrlz5
Składniki
  • Wołowina pokrojona w kostkę - 500 g
  • Cebula pokrojona w kostkę - 300 g
  • Marchew pokrojona w kostkę - 200 g
  • Ziemniaki pokrojone w kostkę - 300 g
  • Seler pokrojony w kostkę - 100 g
  • Boczek wędzony pokrojony w kostkę - 100 g
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka słodkie papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu
  • 3 sztuki ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • koncentrat pomidorowy - 50 g
  • smalec wieprzowy - 50 g
  • 2 łyżeczki masła
Przepis

W garnku z szerokim dnem rozgrzej smalec, dodaj do niego boczek, cebulę i czosnek, smaż powoli, aż cebula zacznie zmieniać kolor, dodaj wtedy paprykę w proszku i smaż kolejne dwie minuty cały czas mieszając. Dodaj mięso, smaż je tak długo, aż zniknie powstały sos, a mięso będzie dobrze obsmażone.

Dodaj pozostałe warzywa (marchew, selera). Całość zalej 1,5 litrem wody, zagotuj, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, zbierz powstałą pianę, dodaj przyprawy (listki laurowe, pieprz, ziele angielskie).

Zupę gotuj około 50 minut, aż mięso będzie miękkie, dodaj wtedy posiekany kminek z masłem.

Dodaj ziemniaki i zupę gotuj jeszcze około 20 minut, podawaj z pieczywem.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3zrlz5
d3zrlz5
d3zrlz5
Więcej tematów
d3zrlz5

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj