Trwa ładowanie...
d2y4u9a
18-06-2008 09:38

Zupa dyniowa

Przepis
3.7
(6 głosów)
Oceń:
d2y4u9a
Składniki
  • 1.5 kg dyni
  • 1 l mleka
  • 1 całe jajko
  • 1.5 szklanki mąki
  • sól
Przepis

Dynię obrać, usunąć pestki, pokroić w grubą kostkę, zalać wodą tak, by była przykryta, ugotować, odcedzić, zmiksować. Z mąki, jajka i (jeśli trzeba) odrobiny wody zagnieść twarde ciasto i zrobić zacierki. Zacierki ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Zostawić aż opadną, Zlać wodę, wlać mleko, mocno podgrzać lub zagotować, dodać zmiksowaną dynię, chwilę podgrzewać. Osolić do smaku.

Przepis dodał użytkownik bodeta

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2y4u9a
d2y4u9a
d2y4u9a
Więcej tematów
d2y4u9a