Trwa ładowanie...
d3b93p2
18-06-2008 09:38

Zupa dyniowa

Przepis
3.7
(6 głosów)
Oceń:
d3b93p2
Składniki
  • 1.5 kg dyni
  • 1 l mleka
  • 1 całe jajko
  • 1.5 szklanki mąki
  • sól
Przepis

Dynię obrać, usunąć pestki, pokroić w grubą kostkę, zalać wodą tak, by była przykryta, ugotować, odcedzić, zmiksować. Z mąki, jajka i (jeśli trzeba) odrobiny wody zagnieść twarde ciasto i zrobić zacierki. Zacierki ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Zostawić aż opadną, Zlać wodę, wlać mleko, mocno podgrzać lub zagotować, dodać zmiksowaną dynię, chwilę podgrzewać. Osolić do smaku.

Przepis dodał użytkownik bodeta

d3b93p2

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3b93p2
d3b93p2
d3b93p2
Więcej tematów
d3b93p2