Trwa ładowanie...
d1u2dr4
21-12-2014 14:47

Zupa cytrynowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d1u2dr4
Składniki
  • 1 l bulionu warzywnego
  • pół szklanki kaszy jęczmiennej mazurskiej (ugotowanej)
  • cytryna
  • żółtko
  • pół łyżki mąki
  • 250 ml śmietany kwaśnej 18%
  • sól
  • pieprz
Przepis

1. Przygotowujemy bulion warzywny, jeśli mamy już gotowy, zagotowujemy.

2. Zaciągamy go mąką, żółtkiem oraz śmietaną, pamiętając o tym by nie wlewać zimnej śmietany do gorącego wywaru. Całość zagotowujemy.

3. Dodajemy ugotowaną kaszę, dodajemy startą skórkę z cytryny oraz sok z połowy cytryny.

4. Doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy aż będzie gorąca. Ja posypałam pokruszonym ciastkiem korzennym. Smacznego!

Przepis dodał użytkownik patisonwkuchni

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1u2dr4
d1u2dr4
d1u2dr4
Więcej tematów
d1u2dr4

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj