Trwa ładowanie...
d2ub15n
21-12-2014 14:47

Zupa cytrynowa

Przepis
3.7
(3 głosy)
Oceń:
d2ub15n
Składniki
  • 1 l bulionu warzywnego
  • pół szklanki kaszy jęczmiennej mazurskiej (ugotowanej)
  • cytryna
  • żółtko
  • pół łyżki mąki
  • 250 ml śmietany kwaśnej 18%
  • sól
  • pieprz
Przepis

1. Przygotowujemy bulion warzywny, jeśli mamy już gotowy, zagotowujemy.

2. Zaciągamy go mąką, żółtkiem oraz śmietaną, pamiętając o tym by nie wlewać zimnej śmietany do gorącego wywaru. Całość zagotowujemy.

3. Dodajemy ugotowaną kaszę, dodajemy startą skórkę z cytryny oraz sok z połowy cytryny.

4. Doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy aż będzie gorąca. Ja posypałam pokruszonym ciastkiem korzennym. Smacznego!

Przepis dodał użytkownik patisonwkuchni

d2ub15n

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ub15n
d2ub15n
d2ub15n
Więcej tematów
d2ub15n