Trwa ładowanie...
d23lf3f
d23lf3f

Zając

Przepis
2.0
(2 głosy)
Oceń:
Zdjęcie
Składniki
  • 200 g mąki ziemniaczanej
  • 100 g mąki pszennej oraz 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • kostka masła
  • 15o g cukru, cukier waniliowy KAMIS
  • 3 duże jajka
  • sok z 1 cytryny, przyprawa do dań słodkich KAMIS
Przepis

Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym oraz przyprawą do dań słodkich KAMIS na puszystą, jasną masę i powoli dodajemy po 1 żółtku. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do masy żółtkowo-maslano-cukrowej dodajemy sok z cytryny, oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia. Na koniec delikatnie dodajemy pianę z białek. Pieczemy w 180 st. aż patyczek wbity w ciasto będzie suchy,. Ciasto można polukrowac.

Przepis dodał użytkownik krexon

d23lf3f

Podziel się opinią

Share
d23lf3f
d23lf3f
d23lf3f
d23lf3f