Wrapy z tuńczyka
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 1 łyżka pasty wasabi
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 4 placki tortilli
- 2 średnie ogórki, pokrojone w paski bez pestek
- 300 g tuńczyka pokrojonego w prostokąty (może być również tuńczyk z puszki)
- sałata
Wymieszać majonez, pastę wasabi oraz olej sezamowy, a następnie posmarować taką mieszanką placki tortilli z jednej strony. Na każdym ułożyć pasek z ogórka, dodać sałatę. Następnie ułożyć tuńczyka poziomo, tak, by ciasto łatwiej się zwijało. Zwinąć ciasto najciaśniej jak się da, zaczynając od dołu. Przekroić każdy placek po przekątnej na mniejsze części.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze