Trwa ładowanie...
d3sb30g
d3sb30g

Wrapy z tuńczyka

Przepis
4.2
(9 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

d3sb30g
Wrapy z tuńczyka
Składniki
  • 1 łyżka pasty wasabi
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 4 placki tortilli
  • 2 średnie ogórki, pokrojone w paski bez pestek
  • 300 g tuńczyka pokrojonego w prostokąty (może być również tuńczyk z puszki)
  • sałata
Przepis

Wymieszać majonez, pastę wasabi oraz olej sezamowy, a następnie posmarować taką mieszanką placki tortilli z jednej strony. Na każdym ułożyć pasek z ogórka, dodać sałatę. Następnie ułożyć tuńczyka poziomo, tak, by ciasto łatwiej się zwijało. Zwinąć ciasto najciaśniej jak się da, zaczynając od dołu. Przekroić każdy placek po przekątnej na mniejsze części.

d3sb30g
Wrapy z tuńczyka
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d3sb30g
d3sb30g
d3sb30g
d3sb30g
d3sb30g
d3sb30g