Trwa ładowanie...
d2wv426
30-07-2015 08:58

Wrapy z tuńczyka

Przepis
4.2
(9 głosów)
Oceń:
d2wv426
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 1 łyżka pasty wasabi
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 4 placki tortilli
  • 2 średnie ogórki, pokrojone w paski bez pestek
  • 300 g tuńczyka pokrojonego w prostokąty (może być również tuńczyk z puszki)
  • sałata
Przepis

Wymieszać majonez, pastę wasabi oraz olej sezamowy, a następnie posmarować taką mieszanką placki tortilli z jednej strony. Na każdym ułożyć pasek z ogórka, dodać sałatę. Następnie ułożyć tuńczyka poziomo, tak, by ciasto łatwiej się zwijało. Zwinąć ciasto najciaśniej jak się da, zaczynając od dołu. Przekroić każdy placek po przekątnej na mniejsze części.

Wrapy z tuńczyka
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2wv426
d2wv426
d2wv426
d2wv426
Więcej tematów
d2wv426