30-07-2015 08:58
Wrapy z tuńczyka
Przepis
4.2
(9 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Składniki
- 1 łyżka pasty wasabi
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 4 placki tortilli
- 2 średnie ogórki, pokrojone w paski bez pestek
- 300 g tuńczyka pokrojonego w prostokąty (może być również tuńczyk z puszki)
- sałata
Przepis
Wymieszać majonez, pastę wasabi oraz olej sezamowy, a następnie posmarować taką mieszanką placki tortilli z jednej strony. Na każdym ułożyć pasek z ogórka, dodać sałatę. Następnie ułożyć tuńczyka poziomo, tak, by ciasto łatwiej się zwijało. Zwinąć ciasto najciaśniej jak się da, zaczynając od dołu. Przekroić każdy placek po przekątnej na mniejsze części.
Wrapy z tuńczyka
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.