Trwa ładowanie...
d2254jt
30-07-2015 08:58

Wrapy z tuńczyka

Przepis
4.2
(9 głosów)
Oceń:
d2254jt
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • 1 łyżka pasty wasabi
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 4 placki tortilli
  • 2 średnie ogórki, pokrojone w paski bez pestek
  • 300 g tuńczyka pokrojonego w prostokąty (może być również tuńczyk z puszki)
  • sałata
Przepis

Wymieszać majonez, pastę wasabi oraz olej sezamowy, a następnie posmarować taką mieszanką placki tortilli z jednej strony. Na każdym ułożyć pasek z ogórka, dodać sałatę. Następnie ułożyć tuńczyka poziomo, tak, by ciasto łatwiej się zwijało. Zwinąć ciasto najciaśniej jak się da, zaczynając od dołu. Przekroić każdy placek po przekątnej na mniejsze części.

d2254jt
Wrapy z tuńczyka
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2254jt
d2254jt
d2254jt
d2254jt
Więcej tematów
d2254jt