Składniki
- 4 udka kurczaka
 - cebula
 - 2 marchewki
 - seler naciowy
 - czerwona papryka
 - 200 g białego sera
 - jajko
 - 50 g żółtego startego sera
 - 150 g pieczarek
 - szklanka bulionu
 - papryka w proszku
 - olej
 - sól pieprz
 
Przepis
Marchew, seler i paprykę po umyciu i obraniu pokroić w kostkę. Cebulę posiekać.
Warzywa smażyć10 minut, przyprawić do smaku solą, pieprzem.
Biały ser rozcieramy z jajkiem, dodajemy żółty ser i warzywa, przyprawiamy wszystko papryką.
Udka nafaszerować nadzieniem i obwiązać nitką
Pieczarki pokroić w plastry. Udka zrumienić, smażyć 3 minuty, podlać bulionem i dodać pieczarki, dusić 40 minut.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl