Tort truskawkowy
- 220 ml mleka
- 1 kg mrozonych truskawek
- po kostce masła i margaryny
- 4 zółtka
- 1,5 szklanki cukru pudru
- 1 łyzka maki przennej
- 1 łyzka maki ziemniaczanej
- 2 opakowania biszkoptow
- 2 opakowania galaretki truskawkowej
Żoltka utrzec z cukrem i dwoma rodzajami maki zalac goracym mlekiem i wymieszac.Postawic na parze i ubijac mikserem ok.15 min.Odstawic do ostygniecia.Masło margaryne utrzec na purzysty krem.Mieszajac,dodawac po lyzce masy żółtkowej i polowe porcji rozgniecionych truskawek.Reszte owoców dodac do calosci.Na ułozone w tortownicy biszkopty wyłozyc mase.Nakryc druga warstwe biszkoprów,pokryc mase i zalac galaretka.
Przepis dodał użytkownik maja55523
Podziel się opinią
Komentarze