Trwa ładowanie...
d488qrv
8 grudnia 2009, 19:55

Tort truskawkowy

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d488qrv
Składniki
  • 220 ml mleka
  • 1 kg mrozonych truskawek
  • po kostce masła i margaryny
  • 4 zółtka
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 1 łyzka maki przennej
  • 1 łyzka maki ziemniaczanej
  • 2 opakowania biszkoptow
  • 2 opakowania galaretki truskawkowej
Przepis

Żoltka utrzec z cukrem i dwoma rodzajami maki zalac goracym mlekiem i wymieszac.Postawic na parze i ubijac mikserem ok.15 min.Odstawic do ostygniecia.Masło margaryne utrzec na purzysty krem.Mieszajac,dodawac po lyzce masy żółtkowej i polowe porcji rozgniecionych truskawek.Reszte owoców dodac do calosci.Na ułozone w tortownicy biszkopty wyłozyc mase.Nakryc druga warstwe biszkoprów,pokryc mase i zalac galaretka.

Przepis dodał użytkownik maja55523

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d488qrv
d488qrv
d488qrv
Więcej tematów
d488qrv

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj