Tarta z owocami
- Na ciasto:
- 2 żóltka
- 1 szkl mąki pszennej
- 125g masła (margaryny) ? zimne
- cukier waniliowy 16 g
- Na masę:
- Masa budyniowa:
- - 2 szkl mleka
- - 0,5 szkl cukru
- - aromat waniliowy
- - 1,5 łyżki mąki pszennej
- - 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
- - 200 g masła ,margaryny
- Tarta z owocami
- Kategoria:Ciasta i desery,przepisy czytelnikow
- Przepis dodany: 29 paź 08
- Drukuj PDF Przyjazne drukowanie - skasuj to czego nie potrzebujesz.
- Autorem przepisu jest Dzika41. Jest to 2 przepis z 5 przepisów użytkownika Dzika41
- Dzika41
- Smażone Kanie
- Tarta z owocami
- Zawijane suszone śliwki
- Pomidory z fetą
- Tradycyjna fasolowa
- Autor: dzika41
- Składniki:
- Na ciasto:
- 2 żóltka
- 1 szkl mąki pszennej
- 125g masła (margaryny) ? zimne
- cukier waniliowy 16 g
- Na masę:
- Masa budyniowa:
- - 2 szkl mleka
- - 0,5 szkl cukru
- - aromat waniliowy
- - 1,5 łyżki mąki pszennej
- - 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
- - 200 g masła (margaryny)
- Owoce świeże lub mrożone, całkowita dowolność
- Galaretka (pod kolor do owoców) rozpuszczona
- w połowie ilości wody podanej na opakowaniu
Ciasto:
Z podanych składników zagnieść (do dokładnego połączenia składników, nie wyrabiać).
Wstawić ciasto na 1h do lodówki
Formę posmarować tłuszczem i wylepić kruchym ciastem.
Ponakłuwać ciasto widelcem.
Piec przez około 15 min w 180 st. C
Upieczone odstawić do ostygnięcia
Masa:
W kubeczku rozprowadzić mąki w 0,5 szkl mleka
Zagotować pozostałe mleko z cukrem, aromatem i masłem
Na gotujące się mleko wlać ?rozpuszczoną? makę. Mieszać energicznie żeby nie
powstały grudki.
Jak zgęstnieje wylać gorące na kruchy spód.
Odstawić do ostygnięcia.
Następnie:
Na ostudzoną masę wysypać owoce.
Zalać galaretką owocową rozpuszczoną w 1 szkl wody.
Odstawić na 6 h do ?przegryzienia?
Ciasto:
Z podanych składników zagnieść (do dokładnego połączenia składników, nie wyrabiać).
Wstawić ciasto na 1h do lodówki
Formę posmarować tłuszczem i wylepić kruchym ciastem.
Ponakłuwać ciasto widelcem.
Piec przez około 15 min w 180 st. C
Upieczone odstawić do ostygnięcia
Masa:
W kubeczku rozprowadzić mąki w 0,5 szkl mleka
Zagotować pozostałe mleko z cukrem, aromatem i masłem
Na gotujące się mleko wlać ?rozpuszczoną? makę. Mieszać energicznie żeby nie
powstały grudki.
Jak zgęstnieje wylać gorące na kruchy spód.
Odstawić do ostygnięcia.
Następnie:
Na ostudzoną masę wysypać owoce.
Zalać galaretką owocową rozpuszczoną w 1 szkl wody.
Odstawić na 6 h do ?przegryzienia?
Przepis dodał użytkownik dziewczyna-puchatka
Podziel się opinią
Komentarze