Trwa ładowanie...
d3bkxfw
05-11-2013 14:47

Tarta z jabłkami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d3bkxfw
Składniki
  • CIASTO
  • 250 g mąki
  • 125 g masła
  • 1 jajo
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 40 ml wody
    • NADZIENIE
  • 6 jabłek
  • 60 g mąki
  • 80 g masła
Przepis

Rozwałkuj ciasto na ok 3 mm i wylep nim lekko posmarowaną masłem formę do tart. Wstaw do lodówki na 20 min. Jabłka pokrój na ćwiartki następnie na cienkie plastry. Mniejsze zewnętrzne plasterki gotuj na wolnym ogniu z 50 ml wody, masłem i wanilią. Plastry gotuj do miękkości i rozgnieć je do konsystencji musu. Nakłuj spód ciasta, wyłóż mus z jabłek i rozsmaruj po całej powierzchni. Jeden rząd plasterków jabłek ułóż w jednym kierunku, potem następny w odwrotnym kierunku itd. Piecz w temp. 200 st. przez 35 min.
Smacznego

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3bkxfw
d3bkxfw
d3bkxfw
Więcej tematów
d3bkxfw

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj